Autoanaliza – cum m-am desensibilizat politic si sexual

Teoria desensibilizarii zice asa: cu cat oamenii sunt expusi la violenta din mass media, cu atat violenta va avea un impact emotional mai scazut asupra lor.

Un efect al violentei din media esta ca as putea percepe lumea din jurul meu mai violenta decat este, cu mai multe crime si violuri (de aia nu ma uit niciodata la stirile de la ora 5).

Violenta verbala a discursului politic are fix acelasi efect. Deja dupa o luna de zile de declaratii razboinice, daca ma analizez, nu mi se pare nimic iesit din comun daca x politician zice despre y politician ca e un rahat cu ochi. Politica o vad mai gaunoasa, mai razboinica, mai absurda si nu ma mai mira nimic. Si asta unde duce? Dau logout de la orice chestie politica, nu ma mai implic, nu ma mai uit la stiri, pot sa ajung chiar sa nu mai votez.

Dupa n stiri cu incredibil, socant, infiorator asociate sexului, as putea folosi cuvantul revoltator daca vad sani dezgoliti. Si ajung sa percep sexul ca pe ceva pervers si imoral. La asta chiar trebuie sa dau reset.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s